Veelgestelde vragen

Aankoop & Betaling

Hoe kan ik een spelcode voor een online game aankopen?

Ga naar ‘Onze online games’ pagina, kies je favoriete game en klik op ‘Boek deze game’. Vervolgens kan je de gewenste taal en het aantal teams aangeven. Na het invullen van je persoonsgegevens druk je op ‘Bestel je game’ en wordt je automatisch doorgestuurd naar het betaalsysteem. Let op: na de definitieve aankoop, kunnen de gekozen spelaspecten, zoals het aantal teams, niet meer worden gewijzigd.

Welke betalingsmethodes zijn er voor de aankoop van een online game?

De bestelling van een online game verloopt alleen via ons online betaalsysteem.

Kan ik ergens controleren of de aankoop van de online game is gelukt?

Als je een online game via onze website hebt besteld, ontvang je als bevestiging een mail op het door jou opgegeven mailadres met alle gegevens.

Er is iets tussengekomen op de geplande datum; kan ik mijn geld terug krijgen?

De games van Game it Yourself blijven een jaar geldig en kunnen op een ander moment alsnog worden gespeeld. Je ontvangt dus geen geld terug voor een aangekochte game, maar je kan de game gewoon op een andere dag spelen.

Kan ik achteraf betalen?

Jullie persoonlijke spelcode wordt pas aangemaakt, nadat er een game is besteld en betaald via ons online betaalsysteem. Achteraf betalen gaat dus niet lukken.

Kan ik een offerte ontvangen?

Game it Yourself stuurt geen aparte offertes. Alle informatie en tarieven zijn duidelijk terug te vinden op onze website en de detailpagina van de gewenste game.

Kan ik een factuur ontvangen?

Game it Yourself stuurt in principe geen facturen. Mochten jullie een gespecificeerde factuur willen ontvangen, dan komen er tot 10 spelcodes €25 administratiekosten bij. Vanaf 10 spelcodes ontvang je kosteloos een gespecificeerde factuur. Vraag deze altijd apart aan via play@gameityourself.nl.

Device

Hoeveel computers hebben we nodig?

Per team kunnen jullie met maximaal 5 pc of laptop schermen inloggen. Maar speel je bijvoorbeeld in je eentje of met z’n tweeën, dan zou 1 pc of laptop ook kunnen.

Wat zijn de technische vereisten om een online game te kunnen spelen?
  • Onze online games kunnen worden gespeeld op een pc of laptop met een goede internetverbinding. Gebruik bij een Chrome-/Macbook een muis. De online games werken niet op een smartphone of tablet.
  • Speel rechtstreeks in een moderne browser, bij voorkeur Google Chrome.
    Speel dus nooit in een VPN bedrijfsnetwerk of een intranet netwerk, zoals Citrix, SharePoint, etc.
  • Als jullie vanuit meerdere locaties spelen, maak dan gebruik van een voice- of videochat, zoals Skype, WhatsApp, Teams, Zoom, etc. Dit regelen jullie zelf.
Kan je een online game ook met een smartphone of tablet spelen?

Nee, de online games werken niet op een smartphone of tablet. Dan verwijzen we je graag naar onze city games.

Moet elke speler over een pc of laptop beschikken?

Uiteraard kan je tijdens een online game ook ‘meekijken’, maar zelf achter een scherm kruipen geeft nog meer spelbeleving. Ook omdat je bij onze 3D games onafhankelijk van je teamgenoten kan speuren etc. Dus het leukste is: voor elke speler een pc of laptop. Per team kunnen jullie met maximaal 5 pc of laptop schermen inloggen.

Hoe & Wat

Hoe werkt een doe het zelf game?

Bij een doe het zelf game ben je eigen baas! Jullie zijn volledig vrij om te bepalen wanneer je inlogt met onze spelcode. Bovendien bepaal je zelf de teamgrootte en het aantal teams. Ideaal toch?!

Game it Yourself biedt alleen doe het zelf games aan. Voor buiten onze city games op eigen mobiel of tablet. Voor binnen onze online games op de pc of laptop.

Wat is een online game?

Een online game speel je gezellig thuis of op kantoor achter je pc of laptop. Per team kan je met maximaal 5 laptops/pc’s inloggen. Dus wil je tegen elkaar spelen, dan heb je meerdere spelcodes nodig.
Deelnemers kunnen op dezelfde locatie of ieder op een eigen locatie zitten. Communicatie onderling gebeurt in dat laatste geval via een voice- of videochat, zoals WhatsApp, Zoom, Teams of Skype.

Wat is een online escape room?

Een online escape room speel je, in tegenstelling tot een city game, gezellig binnen; thuis of op kantoor achter je pc of laptop. Voor al onze online escape rooms geldt: een game experience in 3D. Je kan daarbij, net als in een echte, fysieke escape room, ook onafhankelijk van je teamleden een ander gedeelte van de ruimte onderzoeken, raadsels oplossen en aanwijzingen vinden. Door ze te delen met je team komen jullie steeds dichter bij de oplossing… Op deze manier worden de krachten pas echt gebundeld.

Wat heb je nodig om een online game te spelen?

Één of meerdere pc’s of laptops met een goede internetverbinding, pen en papier en één spelcode per team.
Als jullie als team vanuit meerdere locaties spelen; een voice- of videochat (Skype, Whatsapp, Teams, Zoom, etc.)

Hoe lang duurt een online game ongeveer?

De tijdsduur van onze online games bedraagt gemiddeld anderhalf tot 2 uur, dus twee uurtjes uittrekken voor deze activiteit is raadzaam. We hebben ook een ‘korte’ versie, speciaal voor groepen en bedrijven die slechts een bepaalde tijdspanne beschikbaar hebben. Deze duurt gemiddeld ruim één uur. Afhankelijk van jullie skills natuurlijk… Deze kortere versie is aan te vragen via play@gameityourself.nl. Voor alle online games geldt: er zit geen eindtijd aan.

Welke spellen kan ik allemaal spelen?

Op dit moment hebben we twee online escape rooms. Na het succes van Lost Treasure hebben we onlangs Patient Zero gelanceerd. De ontwikkeling van nieuwe online games is in volle gang.

Wat zijn de kosten om een online game te spelen?

Je betaalt bij Game it Yourself een prijs per team en dus geen per persoonsprijs. De prijs van onze Online Escape Room bedraagt €37,50. Bij vijf deelnemers ligt de per persoonsprijs dus op €7,50 per deelnemer.

Hoe lang blijft de door ons bestelde game geldig?

Een game van Game it Yourself blijft in principe een jaar geldig. Wel kan de game, vanwege updates, zijn aangepast. Wij raden daarom aan om de bestelde game binnen een half jaar na aankoopdatum te spelen.

Wat is het verschil tussen een online game en een city game?

Een online game speel je binnen, thuis of op kantoor, vanachter je pc of laptop. Een city game speel je buiten op je smartphone of tablet, vaak in het centrum van een stad.

Resellers & Developers

Ik heb een accommodatie en wil jullie games graag aanbieden aan onze klanten. Welke mogelijkheden zijn er?

Heb je een locatie, zoals een restaurant, café, camping o.i.d. of een buro in de vrijetijdsindustrie en ben je geïnteresseerd om onze games vaker aan te bieden aan jouw doelgroep? Neem graag contact met ons op.

Ik heb een gave game ontwikkeld, die ik graag via jullie platform wil aanbieden, kan dat?

Ben je als ontwikkelaar werkzaam in de game industrie of elders en heb je een toffe city game of online game die je via ons platform wilt aanbieden aan een breed publiek? We horen ’t graag.

Tijdens het spelen van de online game

Wat kan ik doen als er iets fout loopt tijdens de online game?

Na bestelling van de game, ontvang je van ons een mail met alle benodigde gegevens, waaronder een noodnummer, mocht er iets fout lopen tijdens de game.

Kan het spel gepauzeerd worden?

De online games van Game it Yourself zijn een race tegen de klok en kunnen niet gepauzeerd worden, dat wil zeggen: de tijd loopt door. Mochten jullie toch pauzeren tijdens de game, dan kan je uiteindelijk de game wel afmaken, maar het zal waarschijnlijk geen toptijd worden…

Hoe ontvangen we de resultaten en uitslag van de gespeelde online game?

De resultaten kan je tijdens het spelen van de online game al tussentijds bekijken. Speel je in meerdere teams tegen elkaar, dan zijn deze dus aan verandering onderhevig. Na afloop kan je de eindresultaten bekijken.

Voor wie & met hoeveel

Welke online game raden jullie ons aan voor onze doelgroep?

Onze online games zijn te spelen voor personen vanaf ca. 14 jaar en geschikt voor elk gezelschap. Met partner, gezin, familie, vrienden en vriendinnen, collega’s, studie- en teamgenoten.
Voor de liefhebbers van escaperooms en breinkrakers is onze online escape room Lost Treasure een aanrader.

Wat is het minimum en maximum aantal teams om een online game te spelen?

Onze online games kunnen al met 1 team (1 t/m 5 personen) gespeeld worden. Per team kan je met maximaal 5 pc of laptop schermen inloggen. Er zit geen maximum aan het aantal opgegeven teams.
Bepaal altijd van tevoren met hoeveel teams je gaat spelen. Na de aankoop kan dit niet meer gewijzigd worden.

Ons bedrijf is met een grote groep: hoe werkt dat?

Game it Yourself organiseert ook online games op maat voor grote groepen. Jullie hebben daarbij de keuze uit een kortere versie als wel de gewone versie en de game wordt live gemonitord. Voor specifieke wensen raden wij aan om contact op te nemen met ons via play@gameityourself.nl.

Met hoeveel personen per team raden jullie aan om te spelen?

Per team (1 t/m 5 personen)  kan je met maximaal 5 pc of laptop schermen inloggen. Dus we raden aan om met niet meer dan 5 personen per team te gaan spelen. Er zit geen maximum aan het aantal opgegeven teams.

Hoeveel spelcodes heb ik nodig?

Per online game heb je 1 spelcode per team (max. 5 personen) nodig. Speel je met meerdere teams tegen elkaar, dan heb je dus ook meerdere codes nodig.

Kan je een online game ook met kinderen spelen?

Onze online escape room Lost Treasure raden we aan om vanaf 14 jaar te spelen. Voor een game met kleinere kinderen verwijzen we graag naar onze city games, bijvoorbeeld Sherlock.
Let op: kinderen altijd onder supervisie van volwassenen.

Kan je ook spelen als je zwanger of slecht ter been bent?

Een online game is dan juist zeer geschikt, aangezien je deze gewoon binnen, vanuit huis of kantoor achter je pc of laptop kunt spelen.

Voorbereiding

In wiens handen ligt de organisatie van de door ons gekozen online game?

Bij een doe het zelf game ben je eigen baas en dus ook zelf de spelleider/organisator. Of natuurlijk samen met je mede-organisator. Er is dus geen externe spelleider aanwezig.

Om een vlot verloop te garanderen, is het aan te raden om als organisator(en), de spelhandleiding goed door te nemen. Zo weet je waar op moet letten. Uiteraard kan je deze doorsturen naar je medespelers.

Kan ik als organisator meedoen aan de game of weet ik alle antwoorden al?

De games van Game it Yourself zijn zo gemaakt dat je, als organisator, ook uiteraard zelf kan meedoen.

Kan ik vooraf een handleiding bekijken van de online game?

Na de bestelling van je game ontvang je van ons een mail, met o.a. de handleiding. Zo weet je waar je op moet letten.

Hoe kunnen de andere deelnemers aansluiten bij de online game die ik heb aangekocht?

Alvorens je tot bestelling overgaat, bepaal je eerst het aantal teams. Vervolgens ontvang je van ons alle gegevens met o.a. de spelcode(s) en de handleiding. Deze kan je natuurlijk delen met de andere deelnemers en teams. Nadat jullie een datum en tijdstip hebben geprikt, kan het spel beginnen.

Wat moet ik zelf regelen voor een online game?

Nadat je onze online game hebt besteld, ontvang je een mail met alle gegevens. Een goede voorbereiding is in dit geval het hele werk, dus neem alles goed door. En voor de rest hoef je eigenlijk alleen een datum en tijdstip te prikken. Zo simpel is het!

Wat moeten we zeker niet vergeten, voordat we gaan spelen?

Zorg in ieder geval voor een pc of laptop met een goede internetverbinding (de online games werken niet op een smartphone of tablet) en speel op een moderne browser, bij voorkeur Google Chrome. Pen en papier ook niet vergeten.
Als jullie niet vanuit dezelfde locatie spelen, regel dan een voice of videochat zoals WhatsApp, Zoom, Teams etc. Veel plezier, game on!

Waar

Waar kunnen we een online game spelen?

Onze online games zijn overal te spelen. Thuis, op kantoor of daar waar je laptop een goede internetverbinding heeft. Van Nederland tot aan Timboektoe…

Wanneer

Wanneer kunnen wij een online game spelen?

Jullie zijn volledig vrij om te bepalen wanneer je inlogt met onze spelcode. 24/7 te spelen, kortom eigen baas!

Als we vandaag een online game bestellen, kunnen we dan ook nog vandaag spelen?

Zeker, geen probleem! Wel raden we je aan om de online game van tevoren goed door te nemen, zodat alles duidelijk is.

Er komt iets tussen op de geplande datum; wat nu?

Geen probleem; een online game van Game it Yourself blijft in principe een jaar geldig. Dus jullie kunnen gewoon op
een ander tijdstip of een andere dag spelen.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies